08/19/2018

Iku Tishi-Datja!

11694832_1623782264574172_6503705114131498956_n

Shkruan profesor Xheladin Muca kushtuar Tishit (Dates) u prehsh ne paqe Date!

1426358_593932150761490_8341314943572895232_n

Pra me 14 janar nderroi jetë Tishi-Datja,Me erdhi shumë keq,si në shirit filmi mu këthye koha kur shkoja në shkollë fillore,duhej te kaloja pranë shtepisë së Tishit,Diles,,, dhe te Ura e Shelerve.Dy o bjekte që shpesh ne femijëri i shihja edhe në ënderr!te e para karakteristik ishte se gjithmon degjoja muzikë dhe drurë të radhitur mirë për dimër,e dyta më dukej shume e mistershme,ndoshta lartësia deri te uji,deri te prroi!Kush ishte Tishi?Veleshtarët e njohin mirë,njeri shumë i urtë,esnaf,mjeshter i zanatit të vet,i binte lodres dhe pizges(daulles dhe zyrles),mjeshter i sojit të vet,i pa shkolluar,iu binte ketyre instrumente popullore ne dasma,per ramazan,per bajram,shen gjergj e shen mitër,Nuk di sa dasma ka bërë në Veleshtë,me mijra me siguri,Poeti besnik i rrapeve sot mu paraqit ne celular me qortoi pse nuk isha në varrim!Vaiti më tha Ti duhej të ishe sepse Tishi ishte artist i llojit të vet!i tregova se nuk e dija per vdekjen e Tishit,me tha se kishte shume veleshtar në varrim,u gëzova që kan respektuar veleshtaret e mi usta Tishin,Po Tishi ka një simbolik tjeter sepse ishte ustai i fundit i llojit te vet dhe ishte shtepia e fundit qe jetonte në Veleshte,ketu qendron e keqja!Do desha te ngushlloj familjen e Tishit si dhe gjithe veleshtaret kudo qe jane!Iku dhe Tishi ustai i fundit i pizges dhe lodres në Veleshtë!
P,S si sotë e 27 vjet me parë e kam patur në dasem,në martesen time!

happy wheels game