08/19/2018

Ndryshe

HomeNdryshePage 7

Shqiptarët nuk janë më në mesin e optimistëve (Foto)

Për një vend të vogël, me një numër të madh të të rinjve, shpeshherë thuhej se është shteti me popullin më optimist në botë. Por, në një publikim të ri, Kosova nuk është askund ndër vendet optimiste. Kina është vendi që ka dalë para, ku – sipas ...

Zvicra, vendi më i pasur në botë (Video)

Zvicra kryeson listën, ku çdo qytetar ka asete mesatare prej rreth 170,589 euro Një studim i ri ka renditur vendet më të pasura në botë. Anketa është kryer në bazë të vlerës mesatare të kursimeve, pensioneve dhe investimet e popullsisë. Zvicra ...

A e dini se cila është gjuha më romantike në Evropë?

Sipas një studimi të ri, gjuha italiane është votuar si gjuha me theksin më tërheqës në Evropë. Në pyetësorin në të cilin morën pjesë 1000 persona, pyetej cila ishte gjuha me theksin më romantik. Ndërkohë që gjuha italiane kryesoi me 25 për qind ...

11 fjalë që na kanë mbetë nga turqishtja

Shumë fjalë në gjuhën tonë shqipe na kanë mbetur nga turqishtja. Ende sot shumë prej tyre i përdorim gjatë gjithë kohës. Prej shumë fjalëve ne i kemi përmendur vetëm 11 prej tyre. 1. Kafe Pa dyshim, kafja është një prej produkteve që konsumohet ...