08/19/2018

Në Rio de Janeiro gjithëçka gati…

rio-og-2016
Nga data 5 e deri më 21 gusht të vitit 2016, për herë të parë në Amerikën Jugore, më
saktësisht në qytetin Brazilian Rio de Janeiro, do të mbahen Lojërat e XXXI Olimpike.
Në këto Lojëra Olimpike do të marrin pjesë 10.500 sportist nga 205 vendeve të botës. Që do të
garojnë në 33 sporte dhe ato janë: atletikë, badminton, biciklizëm, boks, notim të gjatë,
peshëngritje, gjimnastikë, golf, hokej, mundje, lundrim, judo, kajak /kanu, sporte me kuaj,
basketboll, shpatim, pesëgarësh modern, futboll, volejboll, volejboll në rërë, not, ragbi, hendboll,
not i sinkronizuar, kërcime në ujë, ping-pong, gjuajtje-shenjtëri, taekwondo, tenis, triatlon,
vaterpollo dhe lundrim me lundr
happy wheels game