08/19/2018

Protestë para Gjykatës dhe Prokurorisë Themelore e rinisë shqiptare të qytetit të Strugës

a2
 • Strugë, 21 dhjetor
  Lidhur me rastet e kohëve të fundit të humbjes së jetës së disa të rinjve strugan, sot para Gjykatës
  dhe Prokurorisë Themelore në Strugë, është zhvilluar një protest e rinisë shqiptare të Strugës.
  Në këtë protest të rinisë, u lexua letra e rinisë, drejtuar qytetarëve dhe mbarë opinionit ku thuhet:
  “Në këto çaste çmendurie, kur fati dhe jeta e qytetarëve shqiptar dhe jo vetem shqiptare të
  Strugës me rrethinë, kanë mbetur në dorë të kriminelëve ordiner, zeri juaj dhe i Rinisë Shqiptare-
  shpresojmë të arrijë gjer në veshët e shurdhër të qeveritarëve të korruptuar të cilët haptazi
  bashkëpunojnë dhe ipërdorin sipas hesapeve të tyre njerzit e inkriminuar në të gjitha fushat
  ekzistuese të krimit të nëntokës dhe të mbitokës; shpresojmë që ky zë do të përcjellë porosinë
  tonë paqësore në zyrat komode të bandave politike ku hanë në të njëjtin grazhd edhe një kastë
  shqipfolësish që s’njohën kurrë fe e Atdhe…
  Vrasjet e shqiptarëve me dorën e shqiptarëve ne rininë shqiptare as nuk na befason e as nuk na
  lëkund nga këto vatra shekullore të tëb parëve tanë…Përkundrazi, ato na përkujtojnë edhe kur ne
  duam të harrojmë se kjo tokë është e robëruar dhe se këtu ka aq “liri” sat i mjaftojë grupeve
  kriminale te vrasin dhe të ndezin vëllavrasjet, armë kjo e përdorur mjeshtërisht edhe nga
  paraardhësit e pushtuesve të kësaj toke iliro-shqiptare…
  Ne i themi “MJAFT” kësaj fushate të çmendur kriminale, ne i themi “MJAFT” këtij krimi
  shtetëror mbi moshatarët tanë dhe mbi popullin tonë. Mjaft, se durimi e ka një fund dhe ky fund
  do të fundosë përgjithmonë shpresat e arniqëve të kësaj toke që po tentojnë të na vrasin me dorën
  tonë. Poshtë synimet aventuriere të armiqëve të popullit shqiptar, poshte tradhëtarët e këtij trualli
  që po ndërtojnë kariera politike mbi gjakun e moshatarëve tanë. Rroftë Rinia Shqiptare, Rroftë
  shpresa e kësaj toke të pavdekshme që mbijetoi mijëra shekuj dhe do qëndrojë e patundshme
  edhe përballë kësaj fushate të ëndërrueshme të fundit të kësdaj ere të përgjakur!
  Kjo letër do ti dërgohet në emrin tonë të gjitha ambasadave të huaja në qytetin e Shkupit, për ti
  njoftuar dhe për t’i paralajmëruar se pa përfillur vullnetin e popullit autokton shqiptar, ky shtet
  artificial ne vend të paqes dhe mirëqenies së qytetarëve të tij, do të prodhojë vazhdimisht banda
  dhe pasiguri të modelit millosheviqian. Nga Rinia Shqiptare e qytetit të Strugës, 21.XII.2015,
  Strugë”.
  Në këtë protest, u lexua edhe një letër e një studenteje të letërsisë në Tetovë, në të cilën shkruan:
  “base nuk ishe keq tin ë brendësi, por hija që të kishte mbuluar vërtetë ishte e tmerrshme. Nuk e
  dij e dashura Strugë dhe as nuk më intereson se sat ë rinjë ke përcjellur, se sa nëna kë djegur se
  sa herë je larë në gjak, nuk e dij!!! Më duhet një përgjigje nga ty…po më duhet vërtetë…Më
  duhet ta di se kur do të heqësh atë vello të zezë, kur do t’ju thuash gjakderdhjeve të ndalojnë, ti
  pastrosh fëlliqësirat që të prishin imazhin, t’u japësh një përgjigje armëve, t’ju thuash: Unë nuk
 • kam djem që bëjnë hiç, por as hiça që bëjnë djem…! Strugë, ti merresh shembull në çdo qytet
  tjetër për bukurinën që ke, tek ti për së pari herë Dielli lëshon rrezet dhe tek ti për së pari herë
  Hëna shëndëritë aq bukur. Strugë, qyteti im i bukur merri forcat dhe drejtoju të gjithë atyre që
  duan të të shkatërrojnë, thuaju se: Unë nuk shitempër karrige, unë nuk lind trima që të vriten nga
  kriminelët, mbi dheun tim nuk mbaj shkatërrues që mëulin moralin poshtë…Strugë, jepu
  njëpërgjigje armiqëve që të përkulin, thuaju se nuk e kanë vendin tek ty, lulëzo edhe një herë
  qytet i Qiellit më të bukur që ekziston”.
  Të rinjëve të tubuar para Gjykatës dhe Prokurorisë Themelore, iu janë bashkangjitur edhe shumë
  qytetar në mbështetje të mesazhit të paqës dhe mirëqenies, e ndër ta edhe kryetari i komunës së
  Strugës, Ziadin Sela, i cili iu drejtua menjë fjalë rasti ku ndër tjera tjeksoi: “E nderuar Rini, iu
  bashkangjita kësaj proteste për ta ndaluar krimin, sepse Struga u përket atyre që do ta trashigojnë
  e ata jeni Ju. Protesta është simbolike dhe jo rastësisht protestojmë para këtij institucioni,
  institucion që presupozohet që ta ndalojë krimin e nga ana tjetër bashkëjeton mekrimin.
  Bashkëjeton me krimin duke i lënë kriminelët të lirë të enden rrugëve, kriminel që godasin mbi
  rininë shqiptare. Kjo protest tu jape një apel te ky institucion, ndërsa institucioni që është pak më
  tej bashkëjeton me krimin për interesa të ngushta personale. Bashkëjetojnë me krimin që Strugën
  ta bëjnë qytet jo të sigurtë, ku rinia të jetë e pasigurtë. Ne duhet ti përgjigjemi kësaj të keqe duke
  ua këthyer shpinën të keqes dhe njerzve të këqinj që nuk ia duan të mirën Rinisë dhe Strugës. Ne
  do të shkojmë rrugës që do ta ndërtojë ardhmërinë e jo rrugës që do ta vrasë ardhmërinë”-
  përfundoi Ziadin Sela.
  Në fund të protestës, artisti Pajazit Murtishi deklamoi vargjet e poemës “Maskarenjtë” të Ali
  Asllanit dhe më pas Rinia u shpërnda në mënyrë të qetë dhe nuk u shkaktua asnjë incident.
  a
  a1
  a2
  a3
happy wheels game