07/17/2018

Sot, 25-vjetori i rivendosjes së marrëdhënieve Shqipëri-Vatikan

vatikani-663x376

Sot shënohet 25-vjetori i rivendosjes së marrëdhënieve Shqipëri-Vatikan. Në 7 shtator 1991 u rivunë raportet diplomatike në nivel ambasadorësh, që rriti mundësinë e bashkëpunimit dypalësh. Në krijimin e kontakteve direkte ndikuan ndjeshëm vizitat e Nënë Terezës në Shqipëri. Ndërkaq, pikë kulmore ishte vizita e Papa Gjon Palit të Dytë në Shqipëri , në 25 prill të 1994-ës. Por pavarësisht arritjeve, tre vitet e fundit Shqipëria përfaqësohet me një të ngarkuar me punë dhe jo në nivel ambasadori.

happy wheels game