09/21/2018

“Standard”: Gruevski e ka tërheqë për hunde komisionerin Han

Nikola Gruevski, Johannes Hahn, Zoran Zaev, Aivo Orav

“ Në fund, Han i nervozuar e hodhi peshqirin. Në ndërkohë, bisedimet i ndërmori diplomati gjerman Hajndl”, shkruan në tekstin e Standard.
“ Çka po bën BE-ja? Protestuesit po e akuzojnë BE-në se një kohë të gjatë nuk ka bërë gjë. Euro komisari Johanes Han duhej që të ndërmjetësoje midis opozitës dhe qeverisë për organizimin e zgjedhjeve të reja dhe një vit u tërheq për hunde nga Nikolla Gruevski.
Gruevski, formalisht po mbahet me të gjitha terminet, ai madje edhe zyrtarisht u tërheq nga funksioni.
Por, ai nuk e plotësoi asnjërën prej marrëveshjeve që duhej krijuar parakushte për zgjedhje të lira dhe demokratike.
Ende nuk ka listë të pastër zgjedhore, klani i tij ende e ka kontrollin mbi mediet, partia dhe shteti ende nuk janë ndarë”, shkruan në gazetën gjermane Standard.

happy wheels game